Når er det lurt å ha et antivirusprogram?

Datakriminelle som er ute etter dine personlige opplysninger er en reell trussel på nettet. Det finnes heldigvis programvare som gjør at du kan ferdes trygt på nettet, men når er det egentlig nødvendig? Her kan du lese mer om når det er lurt å ha et antivirusprogram.

Beskytt dine data

Å ha et godt antivirusprogram handler ikke bare om å beskytte deg mot nettsøppel, men også om å beskytte dine data. I den digitale tidsalder som vi lever i i dag, så har vi plutselig ekstremt mye sensitiv informasjon om oss selv liggende på nettet.  Dette blir veldig tydelig når vi skal betale for noe på nettet. Som du sikkert vet så kan man for eksempel få stjålet betalingsopplysninger, og da er det fritt frem for tyvene å bruke disse til å bruke pengene dine med. Det er alles verste mareritt, og derfor er vi kanskje blitt litt ekstra føre var når det kommer til betalingsløsninger på nettet.

For å beskytte dine data online og for å unngå nettsøppel, skal du derfor ha et godt antivirusprogram, som kan sperre nettkriminelle ute fra dine personlige opplysninger på nettet. Nettkriminalitet er nemlig alltid en risiko. Her får du noen eksempler på når det kan være nødvendig.

Når du skal sette inn penger hos en nettmegler

Et antivirusprogram kan komme godt med når man skal sette inn penger hos en nettmegler. Når man skal investere online og sette penger inn hos en nettmegler så krever det at man bruker en betalingsløsning. Det kan for eksempel være gjennom bankkort, PayPal eller bankoverføring. Disse tre alternativene er nesten alltid tilgjengelige. Det er de hvert fall på de største nettmeglerne. Det er lurt å være observant på sikkerheten i forbindelse med betaling på nettet. I tillegg til å ha installert et beskyttende antivirusprogram, så er det lurt å velge den sikreste betalingsløsningen. Her kan du finne gode tips til trygge nettmeglere online.

De fleste store nettmeglere har løsninger og sikkerhetssystemer som krypterer kortinformasjonen din, så den ikke kan stjeles. PayPal er også generelt en trygg betalingsløsning online. PayPal krypterer nemlig også dine data, og de blir ikke videresendt til nettmegleren. Det er også mange garantier med PayPal som gjør at man for eksempel lett kan få pengene sine tilbake hvis noe skulle skje. Banken vil også sørge for å gjøre det de kan hvis du er blitt utsatt for nettsvindel, men da er skaden og sikkerhetsbristen allerede skjedd. Det er mye bedre å være føre var og ha installert programvare som sikrer deg mot identitetstyveri og annen nettkriminalitet på forhånd.

Når du laster ned ting fra nettet

Det er ingen hemmelighet at man ikke skal stole på alt man finner på nettet. Dette gjelder spesielt spill og film. Her kan det nemlig følge med en del lumsk nettsøppel. Hvis du er glad i å laste ned ting fra nettet, selv fra det du tror er trygge og lovlige sider, så er det lurt å installere programvare som beskytter deg mot datavirus og nettsøppel. Noen virus kan ødelegge hele datamaskinen din, så et antivirusprogram er en god forsikring.

Vi blir mer og mer opptatt av sikkerhet på nettet og derfor er det lurt å sikre seg at nettsikkerheten er i orden på din enhet, uansett om du skal investere online eller laste ned ting fra nettet.

Compare items
  • Total (0)
Compare