Smart beskyttelse for PC og andre enheter

Siden fremveksten av internett på 1990-tallet har bruk av PC eller andre bærbare enheter, blitt stadig mer vanlig. I den forbindelse er det viktig å være oppmerksom på sikkerhet. Det er i utgangspunktet like viktig å sikre datamaskinen din, som det å sikre boligen. Denne sikkerheten kan være i form av et virusprogram.

Mange velger å investere i et virusprogram som dekker flere private enheter i samme bolig. Det er imidlertid like viktig å sikre bedriftens enheter. Det er også viktig å beskytte mobilen din. Mobilen er gjerne den enheten du bruker mest i løpet av en hektisk hverdag. Ettersom mobilen er koblet til internett, bør den også sikres.

Økende bruk av PC til spill og underholdning

Det sies at det første dataspillet ble utviklet i 1958. Siden den gang har utallige spillentusiaster brukt tid på spill og underholdning på PC. Stadig flere bruker tid på å spille tankesport eller lignende på nett. Når det spilles via internett er det viktig å beskytte enheten som brukes.

En tilstrekkelig beskyttelse av en Gaming PC bør sørge for at enheten din holdes oppdatert. Det er viktig at innstillingene fungerer slik de skal for at du skal få maksimalt ut av enheten. Det er også viktig at du får tilgang til tilstrekkelig med lagringsplass. Mange velger derfor å investere i en ekstern harddisk.

Sørg for god nettsikkerhet på dine enheter

Mobilen brukes til mer enn bare telefon i dag. De fleste bruker en mobil som er koblet til internett. Mobilen kan brukes til å betale både varer og tjenester. I den forbindelse er det viktig at du tar høyde for det som betegnes som nettsikkerhet. Dette skal sikre mot at uvedkommende får tak i privat informasjon via mobilen din.

Dette er også aktuelt for deg som bruker PC eller andre bærbare enheter. Når du betaler regninger eller utfører kjøp på internett, legger du igjen sensitiv informasjon. Dette er informasjon som ikke bør være tilgjengelig for uvedkommende. En god sikkerhetspakke kan øke nettsikkerheten til din PC, mobil og andre enheter som du bruker aktivt.

Invester i et effektivt antivirusprogram

Når du bruker PC eller andre enheter aktivt, er det viktig med god virusbeskyttelse. I den senere tid har det blitt lansert mange effektive antivirusprogrammer. Hvis du er en av dem som bruker internett i hverdagen, bør du vurdere et antivirusprogram. Slike programmer er tilpasset både Mac og PC. Du får også antivirusprogrammer til bruk på alle operativsystemene til mobilen.

Et effektivt virusprogram beskytter enheten mot virus og uønskede programmer. Du slipper å være redd for at uvedkommende skal få tak i personlige opplysninger. I tillegg opprettholder du ytelsen til både PC og andre enheter. God digital sikkerhet gjør det enklere å sørge for at passord, kortnumre og brukernavn ikke kan brukes av uvedkommende.

Viktig å bruke tilstrekkelig backup

I tillegg til å bruke virusprogrammer og andre sikkerhetsprogrammer, bør du vurdere backup. Backup er en fordel for deg som har mye lagret på enheten. Dette kan være i form av både bilder og dokumenter. Hvis du opplever å få virus på enheten kan du risikere å miste alt du har lagret på harddisken.

Mange av sikkerhetspakkene byr på cloud lagring og automatisk lagring. Du kan bruke andre tjenester som eksempelvis Dropbox. Du kan også investere i en ekstern harddisk. På denne måten sikres det at du alltid lagrer bilder og dokumenter tilstrekkelig. Backup er noe du bør vurdere allerede før du begynner å bruke enheten.

Øk sikkerheten til mobilen din

I den senere tid har det blitt lansert en rekke apper som skal øke sikkerheten til mobilen. På samme måte som en PC og Laptop, kan en mobil også være utsatt for virus. Du bruker gjerne mobilen til både nettbank og netthandel. Det er derfor viktig at sensitiv informasjon ikke er tilgjengelig for uvedkommende.

Dagens mobiler fungerer tilnærmet små datamaskiner. Mobilen er likevel ikke like utsatt for angrep som vanlige datamaskiner. En av grunnene til dette kan være at denne aktiviteten ikke er like lønnsom. De fleste bruker mobilen i både jobb og private sammenhenger. Det er derfor viktig å beskytte mobilen på lik linje som datamaskiner.

Compare items
  • Total (0)
Compare