Slik kjøper du Bitcoin

Å investere i Bitcoin kan virke komplisert, men det er mye lettere når du bryter det ned i trinn. Å kjøpe Bitcoin blir enklere om dagen, og legitimiteten til børsene og lommebøkene vokser også.

Før du kjøper Bitcoin

Det er flere ting som alle håpefulle Bitcoin-investorer trenger. En utvekslingskonto for kryptovaluta, personlige identitetsdokumenter hvis du bruker en Know Your Customer (KYC)-plattform, en sikker tilkobling til Internett og en betalingsmåte. Det anbefales også at du har din egen personlige lommebok utenfor vekslingskontoen. Gyldige betalingsmåter som bruker kjøpsbanen inkluderer bankkontoer, debetkort og kredittkort. Det er også mulig å få Bitcoin på spesialiserte minibanker og via P2P-børser. Vær imidlertid oppmerksom på at Bitcoin-minibanker i økende grad har krevd statlig utstedte IDer fra begynnelsen av 2020.

Trinn én: Velg en kryptoutveksling

Ved å registrere deg for en kryptovalutabørs, kan du kjøpe, selge og holde kryptovaluta. Det er generelt beste praksis å bruke en utveksling som lar brukerne også trekke tilbake kryptoen til sin egen personlige online lommebok for tryggere lagring. For de som ønsker å handle Bitcoin eller andre kryptovalutaer, kan det hende at denne funksjonen ikke spiller noen rolle.

Det finnes mange typer kryptovaluta-utvekslinger. Fordi Bitcoin-etikk handler om desentralisering og individuell suverenitet, tillater noen børser brukere å være anonyme og krever ikke at brukerne oppgir personlig informasjon. Slike utvekslinger opererer uavhengig og er vanligvis desentralisert, noe som betyr at de ikke har et sentralt sjekkpunkt.

Trinn to: Koble kryptoutvekslingen til et betalingsalternativ

Når du har valgt en utveksling, må du samle inn personlige dokumenter. Avhengig av utvekslingen kan disse inneholde bilder av førerkort eller personnummer, samt informasjon om arbeidsgiveren din og finansieringskilden din. Informasjonen du trenger, kan avhenge av regionen du bor i og lovene i den. Prosessen er stort sett den samme som å opprette en typisk meglerkonto.

Når utvekslingen har sikret identiteten din, vil du da kunne koble til et betalingsalternativ. På de fleste børser kan du koble til bankkontoen din direkte, eller du kan koble til et debet- eller kredittkort. Selv om du kan bruke et kredittkort til å kjøpe kryptovaluta, er det generelt noe som bør unngås på grunn av volatiliteten som kryptovalutaer kan oppleve.

Trinn tre: Legg inn en bestilling

Når du har valgt en utveksling og koblet til et betalingsalternativ, kan du nå kjøpe Bitcoin og andre kryptovalutaer. De siste årene har kryptovalutabørser sakte blitt mer mainstream. De har vokst betydelig når det gjelder likviditet og deres bredde av funksjoner. De operasjonelle endringene på kryptovalutabørsene parallelt med endringen i oppfatningen av kryptovalutaer. En bransje som en gang ble sett på som en svindel eller en med tvilsomme metoder, blir sakte til en legitim en som har trukket interesse fra alle de store aktørene i finansbransjen.

Trinn fire: Sikker lagring

Bitcoin og kryptovaluta lommebøker er et sted å lagre digitale eiendeler sikrere. Å ha kryptoen din utenfor børsen og i din personlige lommebok sikrer at bare du har kontroll over den private nøkkelen til pengene dine. Det lar deg også lagre penger borte fra en børs og unngå risikoen for at børsen din blir hacket og mister midlene dine.

Compare items
  • Total (0)
Compare