VPN for sikkerhet på nett

Hvis du ønsker å benytte deg av en sikker nettilgang uten at uvedkommende kan se dine nettvaner kan du med enkelthet benytte deg av tjenesten VPN. Dette er en tjeneste som krypterer all din internettrafikk ved bruk av en server som er ekstern. Privatlivet ditt vil på denne måten bli tilstrekkelig beskyttet i forbindelse med bruk av internett.

Du vil derfor kunne sende meldinger og annen informasjon sikkert uten at du behøver å bekymre deg for at informasjonen kommer i å feile hender. Nordmenn er stadig med bevisste på å sikre sine nettvaner og benytter seg derfor stadig mer av VPN. Du kan også bruke VPN til å se nettinnhold fra andre land som er blokkert i Norge.

Virtuelt privat nettverk

I hovedsak tilsier en VPN-tjeneste et virtuelt privat nettverk som muliggjør en forsendelse og kryptering av all datatrafikk som sendes ut fra din mobil og PC. Deretter sendes datatrafikken til en annen server for videre å dekrypteres slik at den kan sendes til målet like sikkert som på den opprinnelige PC-en.

På denne måten sørger du også for at du surfer sikkert på nett selv når du bruker trådløse og åpne nettverk. En sikker VPN tjeneste gir også tilgang til blokkert utenlandsk innhold som ikke kan ses i Norge, som eksempelvis amerikansk Netflix. Dersom du er interessert, så les mer om VPN her for bruk til slike formål.

Hvordan bruke VPN

Dersom du ønsker å benytte deg av en VPN-tjeneste i forbindelse med jobben kan du spørre bedriftens IT ansvarlige. Hvis arbeidsplassen din ikke kan tilby en VPN-løsning kan du anskaffe deg en slik tjeneste privat. Denne formen for VPN vil derimot ikke gi deg tilgang til bedriftens intranett tjeneste. VPN til privat bruk krever også gjerne et abonnement.

Noen VPN-leverandører tilbyr derimot begrensede dataløsninger om dette er av interesse. For at du skal kunne benytte deg av VPN må du installere en VPN-klient på din PC eller mobil. En slik tjeneste installeres som en app på din enhet. Deretter må du logge deg inn med brukernavn og passord.

Beskyttelse av ditt privatliv

Ettersom VPN krypterer den private informasjonen din på nett kan du i større grad surfe sikker når du benytter et offentlig nettverk. Ditt nettbruk og din identitet blir beskyttet slik at du anonymt kan surfe på nett slik du ønsker. Bruk av VPN beskytter nettplasseringen din slik at du unngår å bli sporet på nett av eksempelvis annonsører.

Ved å benytte deg av en VPN kan du surfe privat på nett og når du benytter ulike apper. Her blir dine data kryptert slik at du blant annet kan benytte offentlig WI-FI uten at aktiviteten din blir delt. Dette da all din nettaktivitet går gjennom nettverket til den VPN-tjenesten som du benytter deg av.

Se innhold som er blokkert

Du kan også benytte en VPN-tjeneste når du er på reise for slik å få tilgang til dine favorittnettsteder og apper selv om du befinner deg utenfor Norge. Når du benytter en VPN-tjeneste kan du velge en server med plassering i andre land. Du kan derfor se programmer og nettinnhold som i utgangspunktet er blokkert i Norge.

Du har en unik mulighet til å velge din egen plassering når du skal surfe på nett. Dette er en egenskap som gjør at du oppnår en enestående nettfrihet. Innhold som er blokkert benyttes ofte av ulike streamingtjenester, bedrifter og myndigheter. Ved bruk av en riktig VPN tjeneste unngår du både sensur og blokkering av nettjenester.

Sikre dine enheter

Hvis du velger å benytte deg av en VPN-tjeneste kan du sikre alle dine enheter som laptop, mobil og PC. Ved riktig bruk av VPN vil du kunne sikre din enhet uavhengig av om du benytter deg av ulike plattformer. Denne tjenesten skal fungere både på Windows, Linux, Android, MacOS og iOS.

Selv om du benytter deg av en VPN vil du kunne surfe med en utmerket hastighet uavhengig av hvilket land du befinner deg i. Her får du også usensurert tilgang til sosiale medier, meldingsplattformer og nettsider som benytter seg av streaming. Du får derfor tilgang til unike TV serier på Netflix og andre streamingtjenester.

Sikker og kryptert nettsurfing

En VPN-tjeneste fungerer utmerket dersom du ønsker å oppnå en sikker og kryptert nettsurfing selv når du benytter et offentlig nettverk. Du kan derfor sitte hvor som helst og allikevel jobbe med sensitiv informasjon som ikke bør komme uvedkommende i hende. Med en sikker kryptering unngår du også at fortrolige eposter og andre meldinger kan leses av andre.

Compare items
  • Total (0)
Compare