Fordeler ved å bruke VPN

Vi ønsker alle sammen å bevege oss fritt i den virtuelle verden, uten at vi behøver å bekymre oss om sikkerhet. Heldigvis er det noen grep vi kan ta, for at vi skal kunne ferdes sikkert i en digital verden. En av metodene er selvfølgelig ved å ha et oppdatert antivirus program på dataen. Men faktisk så kan installeringen av VPN, også være med til å skape sikker ferden på nettet. Her kan du lese mer om fordelene ved VPN.

VPN gir anonymitet og sikkerhet

VPN står for Virtual Private Network, og er et program som du kan laste ned fra internettet til datamaskinen din. Det som VPN gjør, er å kryptere datatrafikken din, gjennom å skjule IP adressen din. Du kan dermed surfe trygt, også på offentlige nettverk, uten at du skal bekymre deg om, hvem som holder øye med deg. Med VPN, så blir du anonym, og det blir dermed vanskeligere å utnytte deg, eller holde øye med alt som du foretar deg, i den virtuelle verden.

En av fordelene med å kunne agere anonymt i en virtuell verden, er at du kan benytte deg offentlige nettverk på en sikker måte. Hvis du ofte er på reise, så er dette viktig. Du beskytter deg selv, ved å bruke VPN. Offentlige nettverk er ofte uten sikkerhet, og man blir derfor mye mer sårbar for hacking, når man benytter seg av disse. Du minimerer risikoen for dette, når du sikrer deg selv, med VPN. Les mer om VPN på www.dagbladet.no/tjeneste/vpn.

Det er selvfølgelig også viktig at du alltid sørger for at dataen din er beskyttet mot virus, med et oppdatert virusprogram.

VPN gir deg tilgang til flere strømmetjenester

Nordmenn strømmer film og tv-serier som aldri før, og det finnes et hav av spennende strømmetjenester tilgjengelig. Eller gjør det egentlig det? For dessverre så er det ofte sånn at mange strømmetjenester kun er tilgjengelig i et bestemt område, ofte det landet som det er målrettet til. Det finnes selvfølgelig strømmetjenester som er bestemte for de nordiske landene, både Netflix, HBO og Disney+ har strømmetjenester som er beregnet på de nordiske landene. Men hva hvis den serien som du ønsker å se, kun er tilgjengelig på amerikansk Netflix?

Det er her VPN igjen kan vise muskler. En av fordelen med VPN, er nemlig at den fjerner geoblokkeringer, og sørger for at du får tilgang til strømmetjenester over hele verden. Hvis du har VPN, så kan du altså se amerikansk eller britisk Netflix, på samme måte som du kan se nordisk Netflix.

Du kan også få tilgang til nye strømmetjenester, som for eksempel amerikanske Hulu. Hulu er spennende, fordi den kan mer enn bare forsyne deg med film og tv-serier. Hulu inneholder nemlig fjernsynsprogrammer fra over 60 forskjellige kanaler, som HBO Max og Showtime. Du kan altså få amerikanske kvalitetsunderholdning hjem i stuen, duggfrisk fra amerikanske fjernsynskanaler.

Du kan altså velge og vrake fra amerikanske talkshow, til dokumentarer du kun har hørt om, eller nyheter som alltid gir deg siste nytt fra den store verden.

Compare items
  • Total (0)
Compare