Nettkriminalitet og aksjer

I dagens samfunn, er det mange og ikke minst gode grunner til å bekymre seg for potensiell nettkriminalitet. Det er en problematikk som gjør seg gjeldende på alle mulige forskjellige måter, der alt fra kontoer på sosiale medier, til telefonene våre og bank-kontoer kan bli utsatt for nettkriminalitet. Det er noe som føles helt forferdelig når det skjer, og når det i tillegg har med enten penger eller personlig informasjon å gjøre, er det selvsagt ekstra ubehagelig.

Derfor er det viktig at man tenker nettkriminalitet inn i hverdagen sin, og gjør det man kan for å forebygge at man blir offer for det, enten det er via virus eller hacking. På aksjeskole.com kan du få den kunnskapen du trenger for å komme i gang, noe som gjør det lettere å vite hvordan man trenger å sikre seg og hvorfor, når det kommer til aksjer. Det er nemlig ikke noe unntak når det kommer til risiko for nettkriminalitet.

Når man driver med ting som aksjer, trading og andre typer investeringer, er det ufattelig viktig at man har full kontroll over alle former for nettkriminalitet, sånn at man ikke risikerer å gjøre noe dumt som gjør at man er mer utsatt for nettopp nettkriminalitet eller virus. Det er ting som begge to kan ha alt fra små og mellomstore til store konsekvenser, og når det har med aksjer, eller penger generelt, å gjøre, er det viktig at man holder seg orientert i forhold til det.

Hvis man blir utelåst fra kontoen sin fordi noen har hacket seg inn og endret email og passord for eksempel, kan det kreve en del å få det tilbake – og i mellomtiden må man bare håpe at de som har gjort det ikke rekker å gjøre skade der inne i form av kjøp, salg eller å ta ut penger som man får vanskelig med å få tilbake.

Viktig for deg som investerer i kryptovaluta

Når man investerer i kryptovaluta, er det en ekstra risiko i forhold til investeringene i aksjer som man gjør. Dette er fordi, når man kjøper aksjer i kryptovaluta, er man nødt til å ha styr på de kodene man må bruke for å komme inn og bruke pengene. Disse kodene oppbevarer man i “lommebøker” enten på nettet i form av en app, eller fysisk. Begge har potensielle risikoer og fordeler.

En analog “lommebok” er tryggere, fordi den ikke kan hackes, siden den ikke er på nettet, men man kan risikere å miste den og dermed miste tilgangen til kryptovalutaen sin. En digital “lommebok” er uten tvil mer praktisk, og lar deg lagre kodene i en app, der de både er lett tilgjengelige og lette å lagre. Men her er det en ekstra risiko for å bli hacket og miste kodene på den måten.

Når man skal velge mellom en analog og en digital løsning her, kan det være smart å ikke bare tenke på selve lagringen, men også hvordan man er som person. Hvis man er rotete, kan det hende at den digitale overordnet sett er smartere og tryggere, men hvis man er veldig organisert, kan det hende at det er like greit med en analog løsning som er mer sikker mot nettkriminalitet.

Compare items
  • Total (0)
Compare