Hold dine data trygge i 2020 – gode råd på veien

Ingen av oss ønsker at uvedkommende skal rote i vår personlige informasjon. Dette er noe som oppleves ubehagelig, selv om vi egentlig ikke har noe å skjule. Dette kan gi litt den samme følelsen som om noen snoker i dagboken din, eller leser noe personlig du har skrevet. Sannheten er at ingen andre har noe med hva du gjør på din datamaskin.

Parallelt med at landet har fått bedre samferdsel & infrastruktur, har også dataløsningene kommet langt. Vi er heldige som bor i et land hvor utviklingen skjer raskt, og jobber til vår fordel. Etter hvert som trusselen mot vår datasikkerhet har blitt større, blir også virus programmene enda bedre. Om vi passer på å ha de rette programmene installert, kan vi slippe ned skuldrene og ikke måtte bekymre oss for hvem som ser på vårt private innhold.

Datamaskinen er ditt private område, og du skal kunne søke etter det du lurer på, uten å måtte få opp en masse reklame rett etterpå. De fleste av oss har vel opplevd å søke etter noe vi vanligvis ikke gjør, for så å få opp reklame for akkurat den tingen på sosiale medier rett etterpå. Dette betyr at noen har snoket i sakene våre. Selv om dette er forhåndsprogrammert, kan det oppleves ubehagelig.

Du har full rett til å føle på dette, og ønske å beskytte deg mot snoking og reklame. En enda større trussel er imidlertid hackere, og andre uvedkommende med dårlige intensjoner. Disse kan være på jakt etter bankinformasjonen din, eller annet materiale som kan brukes mot deg. Vi aller har nok fått med oss utallige kjendiser som har opplevd dette, og fått sine private bilder spredt over hele landet.

Få deg VPN

Vi har rett til å forsikre oss om at uvedkommende ikke kan følge med hva vi gjør på nett. Så lenge vi ikke gjør noe som bidrar til å skade andre, er dette helt og fullt en privatsak. Om du laster ned en god tjeneste som tilbyr VPN, kan du skjule mye av din dataaktivitet. Mange tror at det å bruke VPN er komplisert, men det stemmer ikke i det hele tatt.

VPN installeres enkelt og raskt på din maskin, og vil da gjøre det til sin førsteprioritet å øke din datasikkerhet. Om du vil bruke tiden på å spille på SpillGuide.com, eller lese horoskopet ditt, kan du da gjøre det i fred og ro. Ingen kan etterpå gå inn å snoke på hvilke sider du har besøkt. Hvor betryggende er ikke det?

VPN virker sånn at den manipulerer IP-adressen din og gir deg en helt privat linje. Om Du vil bruke denne på å se filmer og serier som ikke enda er tilgjengelig i Norge, kan du enkelt gjøre da. Det enste du må gjøre er å sette VPN til det landet hvor filmen er tilgjengelig, for så å besøke Netflix eller en annen strømme-tjeneste.

Om du er mye på jobbreise, eller av andre grunner bruker mange ulike offentlige nettverk, vil en VPN gjøre det adskillig tryggere. De fleste skjønner ikke hvor lett det er for uvedkommende å komme seg inn på maskinen, når de bruker disse. Når du bruker VPN vil linjen gjøres helt trygg, og du trenger ikke å bekymre seg for hva som skjer bak ryggen din.

Ha et oppdatert virusprogram

Det er lett å utsette å installere virusprogram på maskinen. Dette er ingen god ide. Uten forvarsel kan det være for sent, og dine data kan gå tapt for alltid. Dette vil du selvfølgelig unngå. Tenk bare å miste alt innhold, og alle bilder du har lagret der over flere år. Om disse tar mye plass, kan det imidlertid være en god ide å også lagre disse på en online lagringstjeneste.

Et virusprogram vil beskytte dataen din mot innbrudd, svindelforsøk og alle som ønsker tilgang til dine private data. Det opererer som en brannmur som holder alt av verdier trygge. Det å oppleve et innbrudd på sin private maskin kan oppleves svært krenkende. Med et godt virusprogram installert, vil du heldigvis slippe å oppleve det.

Alt for mange har ventet med å få seg virusprogram, og har dermed angret bittert. Den summen du betaler for programmet vil utvilsomt være verdt det. Når programmet er på plass, vil det med jevne mellomrom scanne maskinen din, og gi deg beskjed om det er noe som ikke er som det skal. Om det skjer, vil den snarest sette i gang de rette tiltakene for å rette på skaden.

Du vil finne ulike pakkeløsninger, når det kommer til virusbeskyttelse. Hvilken du bør velge avhenger av hva du bruker maskinen til, og hvor lenge du ønsker beskyttelse. Du vil også finne mange leverandører, men det er viktig å velge en som har greie på kvalitet. Avast er en av dem, og har allerede over 190 millioner brukere over hele verden. Husk: Trygghet først!

Compare items
  • Total (0)
Compare