Bryt dårlige vaner og ta bedre vare på sikkerheten din

Når det kommer til hvordan vi ferdes på nettet, er det mange ting som kan føre til at vi kanskje er litt mer utsatt enn det vi kanskje forestiller oss i øyeblikket. Og fordi de somforsøker å gi maskinene våre virus bare blir smartere og smartere, er det viktig at man får gode vaner når det kommer til hvordan man ferdes på nett, sånn at man slipper å utsette seg selv for unødvendig risiko. Det å være oppmerksom er nemlig mange ganger en god start!

Den digitale utviklingen er på ingen måte på vei tilbake, og dette er noe som gjør at vi kommer til å måtte passe på sikkerheten vår på nett enda bedre i fremtiden enn det vi allerede gjør, så det å få bedre vaner nå kan være det som gjør at vi er sikre i fremtiden også. Man kan ikke unngå nettkriminalitet, for det er alltid en risiko, men det er gode vaner man kan ha, som gjør at risikofaktorene man har, blir mindre.

Faktisk er det litt som å snuse, for eksempel med snus fra snusdirect. For selv om man ikke helt unngår de risikoene som er ved å bruke tobakk, så er de mye bedre enn å røyke for eksempel. Så litt på samme måte som med nettet, er man villig til å ta noen risikoer, men man har valgt det beste alternativet for å gjøre det på en tryggere måte sånn at man fortsatt kan kose seg.

Gode vaner på nett

Når man ferdes på nettet, er det noen helt grunnleggende ting man skal unngå. Dette er ting som historisk sett viser seg å være ting som kan gi virus på dataen eller telefonen din. Det aller beste er å ha installert et program som for eksempel Avast helt fra begynnelsen sånn at man ikke trenger å bekymre seg så mye, men selv hvis man ikke har Avast i kampen mot nettkriminalitet, er det likevel ting man kan gjøre. Så her er noen gode vaner når det kommer til å ferdes på nettet.

  • Ikke last ned ting ulovlig: dette er en av de virkelig store. For ikke bare er det ulovlig, men det utgjør også en risiko for deg. Det er nemlig mange ganger virus enten i det man laster ned, eller i de annonsene som er på siden. Og hvis man kommer til å trykke på en av disse ved en feil, er man nesten garantert risiko for virus.
  • Ikke klikk på linker i mail eller SMS-er fra folk du ikke kjenner: det å klikke på linker er ofte det som gjør at man får virus på maskinen sin. Man skal derfor alltid tenke seg om to ganger hvis man får noe av noen man ikke kjenner. Det er mye svindel her med offentlige tjenester, eller tjenester som Netflix eller annet.
  • Ha forskjellige passord: det å ha forskjellige passord på forskjellige steder, er noe av det smarteste man kan gjøre, men likevel feiler mange her. Men det er en enkel måte å ferdes litt tryggere på nettet og sikre seg bedre mot virus.

Compare items
  • Total (0)
Compare